Leírás
A gondosan csíráztatott magokat 40 Celsius fok alatt szárítjuk. Az így szárított, majd őrölt csírák megőrizik magas enzim- és vitamintartalmukat. Ezáltal nagyon gazdag táplálkozási lehetőségeket kínálnak.
A retek a természetes antibiotikumok közé tartozik.
Vitaminok: A-, B1-, B6 – vitaminok
Ásványi anyagok: kálium, vas, foszfor, folsav
- Hatékony vértisztító hatású.
- Egyik kiemelkedő hatása a hőtermelés. Alkalmazható ízületi betegségeknél – mivel a hőtermelés által tágítja az ereket -, felgyorsítja a vérkeringést.
- A szájüregben, arcüregben, orrunkban elpusztítja a kórokozókat. Meghűlés estén a váladék által elzáródott üregeket megnyitja, és segíti a váladék távozását.
- A gyomrunkban segíti az emésztést. Nagyon szereti a retek anyagait a bélflóra. Táplálja, és egyben tisztítja.
- A vizeletkiválasztó rendszerre is jótékonyan hat.
- Sok foszfort tartalmaz, amely tisztítja, szépíti, fehéríti a bőrt.
A retek csíra friss, markáns ízű. Aki még csak ismerkedik a retek csírájával, az kezdetben ne fogyasszon el egy egész dobozzal, és figyeljen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására.
Adjunk hozzá mindennap egy kanál csíraőrleményt italainkhoz, ételeinkhez és élvezzük ezek gazdag egészségügyi hatásait.