Hozzávalók:
40 fürjtojás
2-4 ecetes paprika (lehet csípős is)
2-3 dkg vegyes csíra
az öntethez:
5 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál mustár
só
frissen őrölt bors
1 kávéskanál Worchestershire szósz
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál tárkonyecet
1/2 csokor petrezselyemzöld aprítva
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, negyedeljük. A paprikákat – a magok eltávolítása után – vékony csíkokra metéljük.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojást, a paprikát és a csíra nagy részét. A maradék csírával megszórva tálaljuk.
Tipp: fürjtojás helyett 10 tyúktojásból is elkészíthetjük. Az öntetben porcukor helyett édesítőt használva a saláta alacsony szénhidráttartalmú.
Az eredeti recept itt található.