Palacsintatorta póréhagymacsírával
Hozzávalók:

30 dkg liszt
4 tojás
6 dl zsíros tej
1 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál só
1 csipet cukor
kókuszolaj
60 dkg túró
15 dkg mascarpone
1 tojássárgája
1 szál póréhagyma
20 dkg füstölt császárszalonna
1 dl zöldségalaplé vagy húsleves
őrölt fehér bors
1 kis tojásnak a sárgája
4 dkg tejföl
5 dkg reszelt parmezán
továbbá személyenként:
1 kis marék póréhagymacsíra

Elkészítés:

A 1/2 teáskanál sóval és a cukorral ízesített tojást kézi habverővel felverjük, majd apránként csomómentesre keverjük benne a lisztet, valamint a tejszínnel, vízzel elvegyített tejet. 1 órát pihentetjük, és enyhén kiolajozott serpenyőben egymás után kisütünk 16 palacsintát, félretesszük.
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük. A felaprított póréhagymát a visszamaradt szalonnazsíron megdinszteljük, közben sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük az alaplével, és addig pároljuk, amíg a levét teljesen el nem fövi. Kihűtjük.
A túrót alaposan elkeverjük a mascarponéval, a póréval, a sült szalonnával, és – ha szükséges – sóval, borssal utánízesítjük.
A vékonyan kiolajozott, kerek sütőtálba palacsintát fektetünk, megkenjük túrós töltelékkel, és ráhelyezünk egy másik palacsintát. Így járunk el addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét megkenjük a tojássárgájával elkevert tejföllel, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Félidőben rászórjuk és ráolvasztjuk a sajtot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd cikkekre vágjuk, és a csírával meghintve tálaljuk.

Az eredeti recept itt található.