Leírás
A gondosan csíráztatott magokat 40 Celsius fok alatt szárítjuk. Az így szárított, majd őrölt csírák megőrizik magas enzim- és vitamintartalmukat. Ezáltal nagyon gazdag táplálkozási lehetőségeket kínálnak.
Vitaminok: A, B, C, E, K
Ásványi anyagok: Kalcium, Vas, Foszfor, Kálium, Magnézium
- A brokkoli csíra rendkívül gazdag C-vitaminban, így erősíti az immunrendszert.
- Hozzájárul a száj és fogak egészségéhez, csökkenti a fogágybetegségek kialakulásának kockázatát.
- Magas K-vitamin, kalcium, foszfor és cink tartalma segíti az erős és egészséges csontozat megőrzését.
- Csökkenti az oxidatív stresszt és a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, különböző ráktípusok kialakulásának megelőzését.
- Csökkenti a vércukor- és koleszterin-szintet.
- A brokkoli csíra napi fogyasztása már 4 hét után kimutatható javulást eredményezhet az inzulinrezisztenciában, a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében.
- Számos egyéb antioxidánst is tartalmaz, például luteint és zeaxantint, ezzel hozzájárul a szem egészségéhez.
- Emellett a benne található flavonoidok gyulladáscsökkentő hatásúnak bizonyulnak.
- A B9-vitamin a terhesség során a magzat egészséges fejlődését segíti.
Különleges, tormára emlékeztető íze miatt kiválóan párosul szendvicsekhez, salátákhoz, hidegtálakhoz, paradicsomos ételekhez.
Adjunk hozzá mindennap egy kanál csíraőrleményt italainkhoz, ételeinkhez és élvezzük ezek gazdag egészségügyi hatásait.