Leírás
A gondosan csíráztatott magokat 40 Celsius fok alatt szárítjuk. Az így szárított, majd őrölt csírák megőrizik magas enzim- és vitamintartalmukat. Ezáltal nagyon gazdag táplálkozási lehetőségeket kínálnak.
Vitaminok: A, B, C, E, K
Ásványi anyagok: Kalcium, Vas, Foszfor, Kálium, Magnézium
- A brokkoli csíra rendkívül gazdag C-vitaminban, így erősíti az immunrendszert.
- Hozzájárul a száj és fogak egészségéhez, csökkenti a fogágybetegségek kialakulásának kockázatát.
- Magas K-vitamin, kalcium, foszfor és cink tartalma segíti az erős és egészséges csontozat megőrzését.
- Csökkenti az oxidatív stresszt és a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, különböző ráktípusok kialakulásának megelőzését.
- Csökkenti a vércukor- és koleszterin-szintet.
- A brokkoli csíra napi fogyasztása már 4 hét után kimutatható javulást eredményezhet az inzulinrezisztenciában, a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében.
- Számos egyéb antioxidánst is tartalmaz, például luteint és zeaxantint, ezzel hozzájárul a szem egészségéhez.
- Emellett a benne található flavonoidok gyulladáscsökkentő hatásúnak bizonyulnak.
- A B9-vitamin a terhesség során a magzat egészséges fejlődését segíti.
Különleges, tormára emlékeztető íze miatt kiválóan párosul szendvicsekhez, salátákhoz, hidegtálakhoz, paradicsomos ételekhez.
Adjunk hozzá mindennap egy kanál csíraőrleményt italainkhoz, ételeinkhez és élvezzük ezek gazdag egészségügyi hatásait.
Kiszerelés: 100g