Parmezánszószos spagetti zsázsával
Hozzávalók:

20 dkg spagetti
5 dkg reszelt parmezán
1 bocskorpaprika
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 dkg vaj
2 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2 dl tej
4 evőkanál mustárolaj
őrölt fekete bors
zöldfűszeres só
zsázsacsíra

Elkészítés:

A kis kockákra vágott paprikát a felaprított fokhagymával együtt 2 evőkanál felforrósított mustárolajon megdinszteljük, közben zöldfűszeres sóval ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és amikor a levét majdnem teljesen elfőtte, pürésítjük.
Kis lábasban felhevítjük a vajat, kézi habverővel csomómentesre keverjük a liszttel, és folyamatosan kavargatva felöntjük a forró tejjel. Miután besűrűsödött, zöldfűszeres sóval, borssal ízesítjük, majd felolvasztjuk benne a parmezánt, és összedolgozzuk a paprikapéppel.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és 2 evőkanál mustárolajon megfuttatjuk. Jól elkeverjük a sajtszósszal, tányérokba szedjük, megszórjuk zsázsacsírával, és tálaljuk.

Az eredeti recept itt található.