Leírás
A gondosan csíráztatott magokat 40 Celsius fok alatt szárítjuk. Az így szárított, majd őrölt csírák megőrizik magas enzim- és vitamintartalmukat. Ezáltal nagyon gazdag táplálkozási lehetőségeket kínálnak.
Vitaminok: B-, és E-vitamin
Ásványi anyagok: foszfor, kalcium, vas, rész, jód, magnézium, klorofill
- Magas foszfor – és kalciumtartalma hozzájárul a csontok, fogak, szövetek, izmok és az idegrendszer egészséges működéséhez.
- A zsírok, szénhidrátok emésztéséhez is szükséges.
- Magas a vastartalma, segíti a vörösvértestképzést. Réztartalma pedig a vas felhasználáshoz szükséges.
- Nagyon sok jódot tartalmaz. a jód a pajzsmirigyhormon alkotó része. Szükséges az idegsejtek működéséhez is.
- Magnézium tartalma az izom, agy, tüdőszövetek működését segíti.
- Magas fehérjetartalma van, 20-25% közötti. Vegetáriánusok ideális fehérje forrása.
- Sok benne a niacin, ami bőrvitamin. Ápol, szépít, táplál.
- A napraforgó hajtás sok klorofillt tartalmaz (oxigént szállít a sejtekhez).
Fogyasztható mogyoróval, mandulával vagy dióval összekeverve, amely kellemes ízhatást kelt. A leve önmagában is jóízű.
Adjunk hozzá mindennap egy kanál csíraőrleményt italainkhoz, ételeinkhez és élvezzük ezek gazdag egészségügyi hatásait.
Kiszerelés: 100g