Leírás
A gondosan csíráztatott magokat 40 Celsius fok alatt szárítjuk. Az így szárított, majd őrölt csírák megőrizik magas enzim- és vitamintartalmukat. Ezáltal nagyon gazdag táplálkozási lehetőségeket kínálnak.
Vitaminok: A, B1, B9, C, K
Ásványi anyagok: Magnézium, Vas, Foszfor
A borsó magas fehérje tartalmával emelkedik ki a többi zöldség közül. Ennek köszönhetően:
- Kiváló étvágycsökkentő hatása van.
- Hozzájárul a csontok és az izomzat erősítéséhez.
- Vegetáriánusoknak kiváló fehérjeforrás.
- Ezen felül a borsónak alacsony a glikémiás indexe, így segíthet a vércukorszint szabályozásában.
- Magas rosttartalma pedig hozzájárul a szénhidrátok lassabb felszívódásához, ezáltal a bélflórát is segíti az emésztőrendszeri problémák, gyulladások és a bélrák kialakulása elleni védekezésben.
A borsó hajtásnak mondhatni „zöldség” íze van, kellemes, nem túl hivalkodó, így bármilyen étel mellé köretnek, esetleg salátákban vagy szendvicsekben tudjuk javasolni a fogyasztását.
Adjunk hozzá mindennap egy kanál csíraőrleményt italainkhoz, ételeinkhez és élvezzük ezek gazdag egészségügyi hatásait.
Kiszerelés: 100g