Töltött burgonyás pogácsa csírával
Hozzávalók:

40 dkg főtt, áttört krumpli
45 ml meleg tej
1 csipet cukor
1,2 dkg friss élesztő
16 dkg puha vaj
27 dkg liszt
2 csapott kávéskanál só
a kenéshez és a szóráshoz:
1 tojássárgája
reszelt füstölt sajt
a töltelékhez:
10 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg mascarpone
a tálaláshoz:
mustárcsíra

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, többször hajtogatjuk, végül 2 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formára szaggatjuk.
Légkeveréses, 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük.
A tölteléket összekeverjük, a pogácsákat kettévágjuk, a krémmel betöltjük, és a csírával díszítve tálaljuk.

Az eredeti recept itt található.